Provinciaal Belang Fryslân
Lokaal Eerst!
 


Ankie Speel, ik ben ondernemer met werkervaring in de thuiszorg, de accountancy en de verzekeringswereld. Oud-lid Participatieraad. Raadslid voor Gemeente Belangen Heerenveen.


Zorg en welzijn is mijn focus. Welzijn betekent voor mij, toekomstperspectief hebben: kans op werk, kans op een woning, kans op een goed leven.
Als geboren Friezin en woonachtig in Heerenveen is Fryslân mijn "Heitelân".
De plek waar ik mij thuis voel en prettig kan wonen.


Fryslân is een "gouden" provincie, met een eigen identiteit, een eigen taal en een eigen geschiedenis. En daar wil ik voor knokken. Niet alleen in de gemeente Heerenveen, maar ook in onze mooie provincie Friesland.


Op dit moment heeft PBF (Provinciaal Belang Fryslân) geen zetel in de Provinciale Staten van Fryslân en dat zie ik graag veranderen. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen stemden 33% van de inwoners van Friesland op een "lokale" partij. Dat zegt toch iets. "Lokaal Eerst" is daarom onze slogan. Want "lokaal" verdient meer aandacht.


Onze jeugd verdient toekomstperspectief, onze bedrijven en organisaties een gouden toekomst. Opkomen voor het Friese belang vraagt om bundeling van onze lokale krachten in de provincie. 

We kunnen dit alleen samen doen. En samen gaan we daarom als lokale partijen naar de Provinciale Statenverkiezingen toe. Ik ben dan ook blij om op nummer 2 te staan van deze mooie lokale partij die ons eigen en unieke geluid laat horen. "Lokaal Eerst" ook in de Provincie!

 

 
 
E-mailen
Info
Instagram